Vorige week hebben we in de Leergang Waarderend Actieonderzoek een boeiende lesdag gekregen van Alexander Maas. We zijn in het fenomeen van het menselijk gedrag gedoken, waar we allemaal expert in zijn en soms toch zo weinig van afweten. Want hoe komt het toch dat ...

Wat zou er gebeuren als je overweegt om te stoppen met je energie te spenderen aan veranderen? Dat is een rare gedachte, zeker van een adviseur die in verandering is gespecialiseerd. Maar... blijf even bij me.
Het is 7 augustus en ik volg een boeiende workshop over relationele ambivalentie. Het is een onderwerp dat binnen het vakgebied Organizational Behavior sterk in de belangstelling staat. Wat is relationele ambivalentie precies en waarom is het belangrijk om het te onderzoeken?
Helaas zie ik steeds vaker het fenomeen ontstaan dat toezichthouders op de stoel gaan zitten van bestuurders. Hoe ontstaan deze schuivende verantwoordelijkheden? En wat zou je eraan kunnen doen?

Tegenwoordig zijn leiderschapsprogramma’s niet langer alleen bestemd voor top executives, maar ook voor leidinggevenden op andere niveaus en soms zelfs medewerkers. Wat als je wat preciezer kijkt naar de inhoud van veel van deze programma's?

Een vriend van me veroorzaakte recent een publiek relletje toen hij op voorspraak van zijn studenten een quote van Donald Trump liet verwijderen. Het College kon zijn initiatief niet waarderen, zeker nadat het via een journalist naar buiten was gelekt. Ze trachtte het incident te repareren zonder zich voldoende te hebben verdiept in het gebeuren. Met als gevolg geschonden vertrouwen over en weer.