Robbie McPherson - every child a talkerIn de Ted-opname Every Child A Talker – Appreciative Inquiry at Work vertelt psycholoog Robbie McPherson over een AI-traject dat hij begeleidde rondom het project Every Child a Talker.

Marc Craps is organisatiepsycholoog en antropoloog. Hij leefde 15 jaar in Zuid- Amerika, als ngo-coöperant en universitair onderzoeker. Momenteel is hij als hoofd- docent en onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Duurzaam Ondernemen van de HUBrussel. Hij is ook stichtend lid van Cycloop, een netwerk van actie- onderzoekers die multi-actorprocessen in duurzaamheidsinitiatieven begeleiden, hier en in het Zuiden.

Positief veranderen Het AI proces in vogelvluchtArjan van Vembde is adviseur, facilitator en goochelaar. Momenteel werkt hij bij de Adviesgroep Amsterdam (AGA), het interim- en adviesbureau van de Gemeente Amsterdam.

De kaart is niet het gebied

De agenda van een manager….
… is als een kaart die je helpt navigeren om je eindbestemming te bereiken. Alleen spreken managers niet over plattegronden maar over doelstellingen, targets en milestones. Ze werken min of meer op dezelfde manier. Het zijn nuttige en bruikbare tools om op de plek van bestemming aan te komen, de huidige positie ten opzichte van de gewenste te bepalen en tijdig bij te sturen. Maar ook de agenda van de manager is, evenals de plattegrond, niet het gebied.

Als een organisatie gaat veranderen dan voldoet zo’n agenda vaak niet meer.